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Monday, August 26, 2013

Choco-espresso macarons - Macarons choco-café

 
 
When I asked M which flavour I should make for my first macarons recipe, without a second of hesitation he said: chocolate! When asked why he choose chocolate,

Thursday, August 22, 2013

Cherry clafoutis - Clafoutis aux cerises



Pitted or not pitted?
Today I'm sharing a classic french country dessert from the Limousin region. Clafoutis is traditionally made with cherries unpitted, in order for the kernels

Strawberry and mint salad - Salade de fraises et menthe



A summer fruit salad, just the way we like them. Quick, easy to make and so good!

Wednesday, August 21, 2013

Chicken Kebab with tabbouleh - Brochettes de poulet et taboulé

 

M and I love to prepare this meal when, usually on a Sunday, we don't feel like cooking a big meal , or even less going to the restaurant.

Tuesday, August 20, 2013

Apricot bavarois - Bavarois abricot

 
 
Ce bavarois abricot est délicieusement frais et léger. Essayez d'utiliser des fruits frais, mûrs et juteux, le résultat n'en sera que meilleur.

Friday, August 16, 2013

Zucchini and carrot bread - Cake sucré aux courgettes et carottes


 
 
 
 
J'avais au départ l'intention de faire un cake aux courgettes, mais au dernier moment je me suis rendu compte que je n'avais pas assez de courgettes.

Tuesday, August 13, 2013

Pancakes with cherries in red wine sauce - Pancakes et cerises à la sauce au vin rouge

 

Le week-end dernier, j'ai eu une furieuse envie de manger des pancakes. Et comme il me restait des cerises, j'ai eu l'idée de les associer,

Friday, August 9, 2013

Tiramisu


I don't know how many times in my life I made tiramisu. Many, many times. It's my sister's favourite dessert, and she always, always makes

Wednesday, August 7, 2013

Lemon bavarois - Bavarois citron

 
Léger, doux et délicatement fruité, cet entremet est idéal pour terminer un repas d'été.

Sunday, August 4, 2013

Cambodian pork curry - Curry de porc cambodgien



I didn't know much about Cambodian cuisine until recently, when by Chance, looking for a simple porc Curry, yet something I have never tried, I

Thursday, August 1, 2013

Limonade à la fraise - Strawberry lemonade



L’un des (nombreux) avantages de l’été est l’arrivée des fraises ! J’en raffole tellement qu’il n’en manque presque jamais dans mon frigo. Et ce n’est pas pour me déplaire. Lorsqu’il fait autant chaud qu’ici à Zurich (30° le week end dernier), rien ne vaut une bonne limonade maison bien fraîche, comme celle que je vous propose ici. Et en plus c’est prêt en moins de 20 minutes, top chrono ! J’aime beaucoup la petite note fraîcheur supplémentaire qu’apporte la menthe. Menthe + citron + fraises = j’adore.

Quantité : 500 ml

Ingrédients :
300 g de fraises
100 g de sucre
Jus de 5 citrons
1 à 2 feuilles de menthe, selon le goût
Eau minérale, plate ou gazeuse
Menthe, fraise, pour la décoration

 
1. Mixer les fraises, le sucre, le jus des citrons et la menthe dans un blender jusqu’à obtention d’une purée fine.
2. Passer la purée obtenue au tamis afin de retirer tous les grains de fraises.
3. Verser la purée dans une bouteille et réfrigérer.
4. Au moment de servir, ajouter l’eau minérale selon vos goûts.

 
* * * STRAWBERRY LEMONADE * * *
 

 
One of the many advantages of summer is finding strawberries easily everywhere! I so much love strawberries that I always make sure there is plenty in my fridge. Given how hot it has been in the past few days in Zurich, an old good homemade, fresh lemonade will always be very welcomed! Moreover, it’s ready in less than 20 minutes.
Makes: 500 ml
Ingredients
300 g strawberries
100 g sugar
Juice of 5 lemons
1 or 2 mint leaves, according to taste
Still or sparkling mineral water, to dilute
Mint and strawberries, to decorate
Preparation:
1. Put the strawberries, sugar, lemon juice and mint into a blender and pulse until smooth.
2. Strain the mixture through a sieve into a bowl.
3. Transfer to a jug and refrigerate.
4. When ready to serve, dilute the syrup with still or sparkling water according to your taste. Decorate with mint and\or strawberry.
 
 

Chocolate cupcakes – salted caramel mascarpone - Cupcakes chocolat - mascarpone caramel salé


After tasting these cupcakes, my friend said from now on, she should be my number one, accredited, official, blab la bla, “goûteur”
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